Laden en ontladen

Het vinden van goed onderlegd technisch personeel is al geruime tijd bijzonder moeilijk geworden. Hierdoor maken veel bedrijven, van elke omvang, de keuze om processen te automatiseren. Het werkproces omtrent laden en ontladen leent zich hier uitstekend voor. De cobot neemt deze werkzaamheden uit handen en werkt de series af. Een groot voordeel hieraan is dat een cobot ook ’s nachts of in het weekend, onbemand, door kan werken.

Bewerkingscentrums

Voor het geautomatiseerd laden en ontladen van bewerkingscentrums worden veel collaboratieve robotarmen ingezet. Vanuit een invoerstation worden producten door de cobot in de draai- of freesbank geplaatst. Na het bewerken worden producten in hetzelfde station dan wel elders door de cobot geplaats. De cobot wordt door een operator ingesteld en werkt daarna autonoom de serie af. Hierdoor heeft de operator zijn handen vrij om een andere machine in te stellen of andere werkzaamheden uit te voeren.

Persen

Het voor diverse toepassingen persen van producten is veelal een repeterende handeling. Dit proces leent zicht daarom uitstekend om te automatiseren. Werknemers kunnen op deze manier werkzaamheden uitvoeren met meer toegevoegde waarde.

Buislaser

Middels een cobot oplossing kan een buislaser ingezet worden als volledig geatomiseerde machine om kokers of buizen te snijden. Het totale proces van beladen en snijden van de kokers en buizen is vaak al geautomatiseerd, maar bij het ontladen van de producten begint het handwerk. Het weg stapelen van de producten op de pallet is veelal lichamelijk zwaar werk waardoor het een voordeel kan zijn dat de cobot dit werk uit handen neemt. Daarnaast biedt het ook mogelijkheden om onbemand te kunnen werken en zo extra productie uren uit uw buislaser te halen. De cobot deelt de werkruimte met uw medewerkers. Ze zijn veilig, flexibel inzetbaar en gebruiksvriendelijk. Ontzorg uw medewerkers met minder eentonige terugkerende processen en geef dit uit handen aan een cobot van The Cobot Factory.

Benieuwd naar de voordelen binnen uw situatie?

Stuur ons dan een e-mail en nodig The Cobot Factory uit voor een vrijblijvend adviesgesprek bij u op locatie.