UR20

Next generation

De UR20 is nieuw in de markt gezet als eerste van een nieuwe generatie cobots. Deze cobot is helemaal opnieuw gedefinieerd om prestaties naar een hoger niveau te tillen. Elk detail, van software tot en met hardware, is strategisch ontworpen voor optimale prestaties, kwaliteit en veiligheid. U kunt uw doorvoer en uptime verhogen en meer producten dan ooit sneller verwerken. Profiteer van:

  • Tot 65% hogere snelheid
  • Geschikt voor meer toepassingen
  • Strategisch ontworpen voor prestaties, kwaliteit en veiligheid
  • Groter bereik en draagvermogen

We fit a cobot into your factory

De UR20 is helemaal opnieuw gedefinieerd. Met een bereik van 1750 mm en een payload van 20 kg kan de volgende generatie cobots meer taken aan en zijn ze geschikt voor meer toepassingen. De UR20 is de eerste cobot van deze “next generation” en naast alle upgrades profiteert u nog steeds van de kenmerkende eigenschappen die u al gewend was; veelzijdigheid, eenvoudig in gebruik en beperkte footprints.

  • BEREIK – 1750 mm
  • DRAAGVERMOGEN – 20 kg
  • VOETAFDRUK – Ø245 mm
  • GEWICHT – 64 kg

Onze nieuwste cobot

Deze cobot is van de grond af opnieuw opgebouwd. De UR20 is gebouwd voor hogere payloads, hogere snelheden en superieure bewegingsaansturing, allemaal in een lichtgewicht, compact systeem voor een optimale veelzijdigheid binnen uw bestaande productieruimte.

Er zijn geen speciale elektrische aansluitingen of dure bekabelingsoplossingen nodig. Zelfs met de grote prestatieverbetering is er enkel één 1-fase standaard stopcontact nodig om de UR20 van stroom te voorzien. Door het grotere bereik is het mogelijk om de cobot automatisering en productiewinst verder op te schalen naar meer veeleisende, zwaardere toepassingen.

Verpakken en palletiseren

Waar picken, verpakken en palletiseren van zware onderdelen vereist is, kan de UR20 helpen om efficiënter en productiever te worden. Het bereik is zo groot dat het mogelijk is om met standaard EURO-pallets te werken waarbij u kunt stapelen tot een hoogte van 2 meter.

Machinebelading

De UR20 biedt mogelijkheden voor de flexibele aanvoer van grotere en zwaardere onderdelen naar machines om te snijden, tappen, kanten, persen of andere bewerkingen. Daarnaast is het bij het lassen ook mogelijk grotere werkstukken in een opspanning volledig te lassen. Hij kan op vele manieren worden gemonteerd; aan het plafond, op de vloer, ondersteboven of zijwaarts. Hierdoor kan hij werken in de juiste hoeken en heel goed rond objecten op de werkplek manoeuvreren.

Vernieuwde software

De software van de UR20 is volledig opnieuw ontworpen en zorgt voor ongekende mogelijkheden voor de bewegingsaansturing van de gewrichten. Denk aan het bereiken van 65% meer snelheid en 25% meer koppel binnen de afzonderlijke gewrichten.

Lassen

Met de reikwijdte van 1750mm zijn grotere producten in een keer te bewerken, of kunnen nog meer kleine producten in een cyclus worden gelast. De bekende UR10e cobot met een bereik van 1300mm wordt al veelvuldig toegepast als lascobot. Deze grotere krachtpatser kan met hetzelfde gemak worden ingezet voor veeleisende lastaken.

Interesse in de UR20?

Neem dan vrijblijvend contact op met The Cobot Factory en stuur een e-mail naar info@thecobotfactory.nl. We vertellen u graag meer over de vele uiteenlopende mogelijkheden. Benieuwd naar onze overige cobots? Bekijk dan ons product overzicht.