Laserlassen

Handmatig laserlassen is enorm in opkomst omdat het een groot aantal voordelen heeft ten opzichte van traditionele lasprocessen. Met de juiste veiligheidsmaatregelen kan handmatig laserlassen verantwoord worden uitgevoerd, het blijft echter risicovol.
Traditionele systemen met robots bieden al langer een oplossing maar zijn duur en vergen complexe programmering.

Daarom heeft The Cobot Factory de vele voordelen van een cobot gebundeld met de kracht van het laserlassen. Zo is een geautomatiseerd systeem ontstaan waarbij de operator niet in dezelfde ruimte aanwezig is, als waar met een laser wordt gelast.
Daarnaast vergt een cobot laserlassysteem een minder grote investering in vergelijking met een traditionele robot. En verloopt het programmeren met dezelfde eenvoud als u van een cobot gewend bent.

Naast de voordelen op het gebied van veiligheid is ook het verhogen van de kwaliteit een argument om een cobot in te zetten voor laserlassen.
Een cobot beweegt altijd met precies de juiste ingestelde parameters langs het product waardoor de las van nog hogere kwaliteit is en daarnaast perfect reproduceerbaar.
Normaliter wordt bij handlaserlassen de draad gebruikt om de voortloopsnelheid te bepalen, bij gebruik van een cobot is dit niet nodig.
Dit biedt mogelijkheden om ook met een laser te vloeien, en daarnaast zijn ook doorlassingen mogelijk om twee onderdelen enorm sterk koud op elkaar te verbinden.
Uiteraard is het ook mogelijk om wel draad toe te voegen tijdens het cobot laserlassen.

Of u nu al een handlaserlasmachine heeft welke aan een cobot gekoppeld moet worden of u opzoek bent naar een totaalsysteem, in beide gevallen is The Cobot Factory de juiste partner.

Samenwerking met TUWI

Voor het leveren van een totaaloplossing op het gebied van cobot laserlassen is The Cobot Factory een samenwerking aangegaan met de machineleverancier Tuwi.
Hierin versterken beide partijen elkaar waardoor we klanten gezamenlijk zeer interesse oplossingen kunnen bieden.
Deze oplossingen zijn schaalbaar en volledig naar klantwens samen te stellen.

De getoonde demonstratie opstelling is uitgerust met een UR10e met een reach van 1300mm, een UR20 met bereik van 1750mm is echter ook een optie voor grotere of meerdere producten.
Om de productiviteit te verhogen is een draaitafel toegevoegd, buiten kunnen de producten worden uitgehaald en ingespannen terwijl binnen wordt gelast, dit verhoogt de productiviteit enorm.
Wat betreft afmetingen van de cabine en de draaitafel zijn grotere en kleinere uitvoeringen evenals maatwerk uiteraard mogelijk.

Interesse om het lassen meer geautomatiseerd te laten verlopen?

Informeer dan naar de mogelijkheden van het huren of aanschaffen van één van onze cobots