Toebehoren

Standaard en op maat

End of arm tooling

End of arm tooling (EOAT) verwijst naar de apparatuur die aan een cobot gemonteerd kan worden aan het einde van een robotarm. Het geeft uw cobot een specifieke functionaliteit. The Cobot Factory kan u van dienst zijn met standaard toebehoren op het gebied van tooling maar ook maatwerk is mogelijk.

Standaard toebehoren

The Cobot Factory kan u adviseren over de juiste tooling voor uw specifieke vraagstuk. Denk hierbij aan parallelgrippers, vacuüm grippers, schuurmachines maar bijvoorbeeld ook vision systemen. De levering en integratie kan ook worden ondergebracht bij The cobot Factory, hierbij helpen wij u zover op weg als door u gewenst.

Toebehoren op maat

Naast standaard toebehoren kunnen wij ook maatwerk leveren, zowel op het gebied van engineering als op het gebied van productie. Op basis van uw input worden de toebehoren ontworpen in SolidWorks, indien gewenst kan ook het produceren en monteren door ons worden verzorgd. Denk hierbij onder andere aan:

Klantspecifieke grippers

Met uitsluitend een robotarm kun je in de praktijk nog niet aan het werk. Een veelgevraagd item zijn grippers. Een gripper wordt vaak passend gemaakt aan de vorm van uw product, om het product zo vormgesloten op te kunnen pakken. Daarnaast worden er veel grippers toegepast die werken op basis van vacuüm of magnetisme. Hiervoor zijn standaardoplossingen te krijgen meer vanuit de praktijk blijkt dat voor veel producten maatwerk nodig is. Wij kunnen u helpen met het ontwerp en eventueel ook de fabricage en montage van al dit soort grippers.

Robot frames

Om de robot op een vaste locatie te monteren en de krachten door te kunnen voeren worden robots vaak op een stalen frame gemonteerd. Op deze manier is de positie ten opzichte van bijvoorbeeld de bewerkingsmachine steeds hetzelfde. Ook in- en uitvoerstations worden vaak aan robots frames gekoppeld zodat deze uitgelijnd gepositioneerd worden met de cobot. Wanneer een cobot op diverse applicaties flexibel moet worden ingezet ontwerpen we een multifunctioneel frame dat bijvoorbeeld met een standaard palletwagen kan worden verplaatst.

Mallen

Kies voor uiterste precisie met maatwerk mallen. Deze worden veelal ingezet voor het nauwkeurig positioneren van producten. Dit kan voorkomen bij werkzaamheden als lassen, slijpen en tappen. Ook een invoerstation voor een automatiseringsoplossing is eigenlijk een soort mal. De producten moeten op de juiste positie geplaatst worden zodat de cobot ze op de juiste plek en steeds hetzelfde kan oppakken.

Natuurlijk is dit slechts een greep uit de vele mogelijkheden qua maatwerk oplossingen. Bent u benieuwd naar meer specifieke informatie? Neem dan gerust eens contact met ons op en maak uw wensen bespreekbaar.

Kies voor onze veilige
gebruiksvriendelijke cobots!

Ontworpen om een werkruimte met mensen te delen.
Geschikt voor bedrijven in elke omvang.

Cobot huren of aanschaffen?