Tappen

Bij tappen wordt draad gesneden of gerold in een vooraf gesneden of geboord gat. Vaak gebeurt dit met een handmatige taparm, dit proces kan perfect geautomatiseerd worden met onze cobots. Een cobot werkt veilig, flexibel en is erg gebruiksvriendelijk. Onze cobots worden ingezet om een werkruimte met mensen te delen. Door het uit handen nemen van terugkerende en eentonige tapwerkzaamheden kunnen uw medewerkers ander werk van meer toegevoegde waarde op zich nemen.

Voor kleine producten wordt een raster ontworpen waar de producten los in worden gelegd. Programmeren gebeurt snel en eenvoudig door middel van het inleren van de tapgaten op slechts 1 product samen met een aantal parameters. Op de achtergrond berekend de cobot dan de posities van alle producten zodat de gaten worden voorzien van schroefdraad. Dit proces is al interessant bij productseries met 1000 tapgaten of kleinere oplages met een repeterend karakter.

Voor grotere oplagen of producten welke te groot zijn voor een raster bieden we een nog verder geautomatiseerde oplossing. Bij deze oplossing pakt de cobot de producten zelf uit een invoerstation of pallet, om ze na het tappen ook weer terug te laden in een pallet. Op deze manier kunnen grote producten volledig automatisch worden bewerkt.

In het geval van seriematig tapwerk op projectbasis zijn ook oplossingen als een cobot huren of het tapwerk volledig uitbesteden aan de cobots van The Cobot Factory interessante opties.

Interesse om het tappen meer geautomatiseerd te laten verlopen?

Informeer dan naar de mogelijkheden van het huren of aanschaffen van één van onze cobots